St. Michiels kerk Gent – 3D print

Opdracht : De 3D print werd gemaakt naar aanleiding van de tentoonstelling “Maquettes, verbeelding op schaal” in het STAM. Er werd ons gevraagd om de onafgewerkte St. Michiels- toren te Gent als 3D print uit te werken, gebaseerd op de historische plannen.

De St. Michielstoren was ontworpen in Late Schelde Gotiek. De plannen waren getekend in 1652, maar zijn nooit volledig uitgevoerd. De plannen waren opgemaakt in Gentse voet, dus enkele omrekeningen waren nodig.

De totale hoogte van de print was 130 cm ( 1/100 ), maar aangezien de beschikbare 3D printers een maximum hoogte van 30cm aankunnen, waren we genoodzaakt om de print in segmenten uit te werken.

De verschillende elementen passen als een puzzel in elkaar, en worden met speciaal voorziene magneetpunten bijeen gehouden.