Vroenhoven Binnenvaart Simulatie Game

Opdracht : In opdracht voor NV De Scheepvaart, ontwikkelden we een simulatiespel. Het doel was een ervaring te creëren voor bezoekers als onderdeel van het nieuwe Binnenvaart Museum.

Het spel had enkele duidelijke richtlijnen qua spelduur, en moest intuïtief speelbaar zijn om de doorstroming van bezoekers te laten vlotten. Qua besturing moest het zo sterk mogelijk lijken op de werkelijke sturing van een binnenvaartschip. De gesimuleerde locatie moest de haven van Genk omvatten.

Buiten de dynamische sturing – zoals bij een echt binnenvaart-schip – werden er ook stemopnames gemaakt van om de speler te begeleiden via hints.

Het spel loopt over drie levels die onafhankelijk kunnen gespeeld worden, waarbij de speler telkens een specifieke opdracht moet voltooien. Hierbij zijn de sturing en de inschatting van de situatie telkens cruciaal.